Zeer koud en straat lopen

Vanmorgen naar een ontbijt in het klooster om 7.30 uur weer uit León vertrokken. Eigenlijk zag iedereen er vanmorgen een beetje tegenop, omdat we allemaal wisten dat het echt koud zou zijn. In León zelf, toch echt een grote stad was het -6 graden om 7.45. Gelukkig werd het wel iets warmer maar echt warm was het pas om ongeveer 14.30 en toen was ik al in mijn albergue in San Martin del Camino aangekomen.

Het duurde toch wel een uur voor dat ik kon zeggen dat ik echt León uit was. En daarna kwam een moeilijke keuze. Of een route door het platteland, geen weg naast je maar toch doe en 6 kilometer langer om op het zelfde punt ( morgen) aan te komen. Of de hoofdroute die zoveel mogelijk (waarschijnlijk) de oorspronkelijke route volgt. Deze loopt echter naast een drukke doorgaande weg die ook nog eens door al die Dorpen heen is gelegd. Die hebben daar echt onder te lijden helaas. Gelukkig loop je maar een 100 tal meters op de zelfde weg als waar dat verkeer rijd. Men heeft naast de weg geprobeerd oplossingen voor de pelgrims te creëren. Toch loop je wel steeds tussen de drukke N en snelweg in.

De laatste optie is landschappelijke de minst aantrekkelijke hoewel je dan wel de bergen recht van je kan zien.

En toch is de route die ik heb gekozen!

Misschien ben ik een beetje gek maar het is ook de meest rustige route is pelgrims en omdat er verder ook niet veel gebeurd en je alleen moet blijven opletten waar je je voeten neer zet, is zo’n stuk ook uitermate geschikt in meditatief opzicht. Gewoon lopen en je gedachten hun gang laten gaan. Heerlijk. En met wat muziek op mijn oren en hard meezingen ging het fijn. Zelfs even heel blij. Zo zie je maar waar zo’n opzichte vervelende route toe kan leiden.

Vandaag​ en morgen twee uur zal ik zo lopen daarna zal alles weer samenkomen en gaan we naar Astorga.

Mijn maag lijkt onder controle helaas niet zomer maatregelen. Ik ben  maagbeschermer An het nemen. Mijn vriend Omaprosol. Hier heel makkelijk te krijgen nadat ze horen dat ik een maagoperatie het gehad en weet wat het is. Dan geven ze zelfs het advies tot slikken van 40 mg per dg. Eerst maar eens een week en dan kijken of het weer zonder kan.

Nu. Aan de pelgrimsmaaltijd. Het ruik hier heel sterk naar knoflook dus gaat vast smaken.

One Comment

 1. tante giny

  Hoi Greta,
  Jonge jonge heb net mijn achterstand gelezen en de foto’s bekeken.
  Wat een mooie foto’s heb ik gezien en meid neem mijn petje af.
  Kan mij ook voorstellen dat je wel graag alleen wil lopen en je gedachten de vrije loop wil laten muziek aan zingen en praten als jij dat wil.
  Wat een prachtige kerk en de ramen schitterend
  Greta vandaag je kaart gekregen lief van je.
  Gaat goed hier en de therapie ook.
  Maar kan moet geduld hebben …….
  meid verder succes
  Lieve groetjes ook van Oom Harm en Tante Giny xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *