Dag 25 Bentanzos

Een dag van 21 mooie kilometers. Met een paar keer steil klimmen. Toch wel heftig dan.

En ik had me verslapen. Nou ja ik was al wel een tijdje wakker maar mijn wekker liep niet af. Toen realiseerde ik me dat het wel heel licht was buiten. Dus als een speer om 7.39 uur aan het lopen. Was voor aankomen in de herberg niet nodig was. Ik was de derde om 13.15 uur.

Iedereen loopt hier ook meer relaxed. In eigen tempo.

Wel waren er twee jonge meisjes die ik na een half uur onderweg inhaalde. En opeens hoorde ik ze achter mij bij een behoorlijke stijlen helling. Blijktbaar vond één van twee het toch nodig om mij in te halen. Dus ze zette enorm aan. Ik kan dan wel in mijn eigen klimtempo blijven en moet dan ook wel een beetje lachen. De andere kon dat toch niet. Dus uiteindelijk heb ik ze niet meer gezien. Tot in de Albergue ongeveer een uur nadat ik was binnen gekomen.

Stiekem vind ik het toch ook wel gaaf dat de training van de ruim 400 kilometer die ik al in de benen heb best goed was. Maar eigenlijk vind ik het ook wel prima wanneer ze sneller zijn dan ik.

Ik ben benieuwd hoe dat morgen is. Morgen zijn er maar 22 slaapplaatsen niet zoveel privé mogelijkheden en de route vanuit A Coruña komt er dan bij. Daarnaast is het 28 kilometer lopen met een paar flinke klimmen. Ik wil het eigenlijk maar gewoon afwachten. Ik wil misschien wel om 6 uur gaan lopen. Met lamp. Ik loop namelijk s morgens toch het beste. En 8 uur lopen is best een eind.

Ook hier is het duidelijk de laatste 100 km. Veel Spanjaarden en Italianen. En nu is dit de Engelse weg. Het Engels wordt er niet beter op. Alleen Spaans bij de bewoners, de hospitaliaros en in de winkels. Het valt me mee hoeveel ik dan toch kan volgen maar toch pffff.

Eigenlijk had gehoopt mijn kleren te kunnen was. Maar het droogt niet zo best vandaag. Jammer het is nu wel vies. Het zijn kleren die nu voor de vierde keer te maken krijgen met het harde Camino leven. Ze zien er hier en daar zelfs wat dun uit. Misschien niet meer te veel wassen. Ze moeten nog drie dagen mee zonder kleerscheuren 😂.

 

2 Comments

 1. Giny

  Greta toch lekker als het allemaal lekker relaxs gaat. Wat lekker lachwekkend van de jongemeiden. Zo beleef toch gezellige dingen. Je hebt weer mooie foto’s geplaats. Oja lekker laat gestard ja als de wekker niet afloopt humm of vergeten te zetten?
  Eerst nog veel succes.
  Hoe is het met je been?
  Voorzichtig hoor!!!
  Lifs van ons 😘😘❤❤

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *