Dag 1 op de Camino des Ingles.

Dus inderdaad ik ben gestart en de eerste 30 km van de route zitten er op. Ongeveer 4 gisteren en vandaag de rest.

Een mooie route maar wel al pittige met af een toe een flinke, korte klim en dan natuurlijk weer afdalen. Mijn ben heeft het goed gehouden. Vanavond wel wat gevoelig en dik, maar tijdens het lopen niet heel veel last gehad.

Ik ben nu in Pontedeurm. Een stad met standen en vroeger visserij. Een prachtige brug, oorspronkelijk Romeins, leidt de stad in. Eigenlijk ben ik om een rivier monding heen gelopen. Een soort van frustrerend dat je steeds Ferrol blijft zien en ook weer in die richting loopt, maar dan aan de andere kant van het water.

Soms zijn de pijlen toch niet helemaal duidelijk. En ik ben dankbaar dat er Spanjaarden zij. Die weten waar een pelgrim mee bezig is en die ze ongevraagd ( althans mij) weer op de goede weg zet. Waarbij zelf verontschuldigen dat de pijlen echt niet goed staan. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat

Doordat ik al om 10.00 uur in Neda was ben ik doorgelopen en dat maakt meteen dat ik vijf dagen ga doen over de Camino.

Vreemd was wel dat toen ik aankwam de albergue van deze stad tussen 14.00 en 17.30 dicht is. Dat vond ik wel heel lang dus heb toch maar een Hostel gezocht.

Morgen niet zo ver maar begint wel pittig met over 1,5 kilometer heel steil 160 meter te moeten maken. Maar zal wel goed komen. Jullie zien het morgen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *