Warm en eucalyptus

Vandaag was in eerste instantie een prima wandeldag. Begonnen met ca 10 graden en heldere lucht. Dus lopen ging de eerste drie uur tot Melinde heerlijk. Daarna eigenlijk ook best wel. Maar opeens werd het wel erg benauwd​, het werd erg bewolkt en dan is klimmen toch wel echt een zware klus.

Dit deel was veel ook veel klimmen en afdalen, niet erg steil maar af en toe wel lang. Maar dit is ook een van de mooiste delen van de  Camino. Prachtige bossen, gemengd, naald en voorzien van Eucalyptusbomen. Het geeft een heel bekende geur en liet me ook wel even terug gaan naar bijna 5 jaar geleden toen ik vanaf de Primitivo hier ergenseen Camino de Frances op kwam.

Omdat ik de van meeste andere pelgrims hoorde dat zij naar Arzua wilden lopen en het lopen eigenlijk wel goed ging ( voor de hitte) heb ik het risico genomen om toch naar Ribadiso da Baixo te lopen. Ik dacht, als het niet lukt kan ik nog 4 kilometer ( ongeveer een uurtje) nog wel opbrengen. Echter toen ik om 13.45 uur aan kwam waren er nog plaatsen genoeg. Dus geen probleem. Het is wel echt prachtig hier.

Morgen naar Pedrouzo of in de buurt. En  dan nog een dag. Ik heb dan nog best wat dagen voordat ik vlieg naar Amsterdam. Ook wel lekker om af te kicken. Wel jammer dat er vanaf morgenmiddag tot maandag regen voorspeld wordt. Echter hebben we het tot nu toch ook wel erg goed getroffen met het weer ( op wat spectaculaire winterse buien na).

Tot morgen.

 

One Comment

  1. Carla kouwenberg

    he Greta, wat mooi allemaal en heerlijk om het te lezen zoals je alles beschrijft, wat je daar zo beleeft zeg. Heel wisselend ook het weer. succes daar nog even.
    groet Carla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *