Wandelweer en witte kippen

Dankzij het weer (17 graden en droog) was het uitstekend wandelweer. Het gevolg was dat ik vandaag zowaar 32 kilometer heb kunnen lopen. Dus nu ben ik in Santos de Domingo de la calzada.

Een mooie grote albergue maar veel mensen en veel lawaai. Daarnaast is WiFi erg lastig en instabiel.

Vandaag helpen met een Canadese ook dat help om die kilometer af te leggen. Morgen denk ik toch weer van de hoofd bestemmingen af te willen. Ook nu is het erg druk. Ko t ook door veel Spanjaarden die een vakantie hebben. Maar ik weet niet hoelang.

Enfin morgen iets verder lopen dat is de dag daarna ook fijn omdat het dan een betrekkelijk zware route naar Burgos is. En dan maak het iets lichter.

Toch opvallend dat ik de ene pelgrim meer vertel dan de andere. Misschien speelt intuïtie​ toch ook een rol.

Dan dat met de kippen. In deze plaats staat een Kathedraal die is gebouwd op het graf van een kluizenaar die rond 1000 leefde. Hij heeft veel goede dingen gedaan.  De legende zegt dat ik een jongeman het leven heeft gered nadat deze ten onrechte werd opgehangen. De ouders van de jongen gingen naar Santiago de Compostela. Toen zij terug kwamen stond de kluizenaar (Santos Domingo) onder de jongen. 

Santos ging naar de burgemeester om melding te doen van dat de jongen nog leefde. De burgemeester wilde net een gebraden kip soldaat maken en hij zei dat dat net zo onwaarschijnlijk was als dat zijn kip tot leven zou komen. Op dat moment sprong de kip levend en wel van de dis. En het was een witte 🐔 . De jongen werd gered.

Tja toch een mooi verhaal. Nu is het comersie. Voor het bezichtigen van de kathedraal moe je betalen en ook de toren, het huis van de burgemeester, waar in een nis nog altijd twee witte 🐔 🐔 leven moet voor betaald worden. Okay pelgrims hebben korting maar dan nog. Ben er dus niet ingeweest. Ga vanavond denk ik naar een Paasnacht dienst in de Kathedraal

4 Comments

 1. Gerda

  Hoi Greta, wat leuk om zo mee te lezen waar jij wandeld!
  En mooi wat je ziet en meemaakt , geniet ervan!

  Liefs Gerda

 2. Marianne Hoeboer

  Hoi Greta, al weer twintig jaar geleden dat ik hier was! Niets betalen en de kippen liepen in een ren in de kathedraal!
  Je bent een doorzetter. Doe je niet te enthousiast met die afstanden? Het is ook genieten!
  Succes!

 3. Greta Kreuze

  Hallo Marianne,
  Fijn dat je mee leest. Ik ben nieuwsgierig of je nog meer grote verschillen gaat zien.
  En zeker is het genieten doe ik ook. Maar er zijn nu een paar dagen met extreem mooi wandelweer en dan gaat het lekker en 5 kilometer meer is dan ook wel lekker. En soms wordt een moeilijke, zware etappe dan iets korter. Ach je weet alles heeft voor en nadelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *