Wandeldag twee….Heeeeel warm.

Op een of andere manier is het toch wel goed geweest , die hete voorbereiding in Nederland.

Vandaag is de 40 graden bereikt en eigenlijk kan je dan niet meer fijn lopen. De aankomende dagen wordt het tot 45 graden en iedereen maakt zich toch wel wat zorgen.

Ook de Portugesen zelf weten zich bijna geen raad in deze hitte. Dit zijn temperaturen die in het hard van Spanje voorkomen maar eigenlijk niet hier.

Komt bekend voor he!?

Lopen betekend nu. Zo vroeg mogelijk weg. Maar tot 6 uur is het nog echt donker hier. Veel water mee, waar je bijna niets van uitplast maar vrijwel allemaal via je huid er uit komt. Ik dank God dat wij kunnen zweten. En korte afstanden lopen. Met veel passen en meten toch tussen twee slaapplaatsen in elke keer ca 20 km kunnen vinden. Ook aankomende dag een keer 18 en 16 kilometer. Toch wel vreemd. Iedere Camino is echt weer anders.

Gisteren kwam er een vermoeide Karlsson uit Porterico om 18.00 uur binnen. Ze had over de afstand van gisteren 9 uur gedaan. De anderen ca 5.30 uur. Ze had meer dan 20 kilo mee.

Ze was erg gefrustreerd en bang dat ze het niet zou redden. Mijn verhaal van mijn eerste Camino, in 2012 deed haar wel goed.Ik heb toen drie dagen met ook veel te veel gelopen. Dus anderen overkomt dat ook, was haar conclusie.

Vanmorgen heb we vanaf 6.40 uur de eerste 10 samen gelopen.  Ik kan mij herinneren dat het dan best fijn is dat iemand je even ondersteunt.  Toen waren we in Alverca do Ribatejo en daar heeft ze behoorlijk wat terug gestuurd.

Ik liep door naar Villa Franca de Xira. Met een prachtig station. Onderweg een uur voor me uit zitten starten aan de rivier in Alhandra Marina. Dus ook ik was daar niet heel vroeg. Dat hoefde ook niet want ik had daar gereserveerd.

Heel lief heeft de Hostel eigennaar een bed vrijgehouden op mijn verzoek voor Karla. Dit kan alleen in hostels die een speciaal tarief hanteren voor Pelgrims. Wel heel aardig.

Deze Hostel houder gaf ook veel informatie die je in Alberguen krijgt. En hij zorgde voor onze was. Echt top.

Morgen in één Alberguen van de nonnen in Azambuja. Klinkt goed toch.

Misschien geen WIFI maar dan tot overmorgen. Want G3 of G4 krijg ik hier ook niet.

Dank voor de reacties, deze zijn zonder meer welkom 😘

 

3 Comments

  1. Cisca

    Hoi Greta, mooi dat je een ander weer kunt helpen door je eigen eerdere ervaringen, zo zie je dat het allemaaal zin heeft. En ook prettig dat je was verzorgd wordt en je je daar nietnop hoeft te richten. Kadootjes, mooi. Sterkte de komende dagen in de hitte, ja zo heeft de warmte hier toch geholpen met je voorbereiding, dat is ook mooi.
    Veel succes, we denken aan je. xxx

  2. Anneke

    Ik denk aan je en bewonder je zeer — ik leg het al min of meer letterlijk af boven de 25 graden…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *