Tweede dag in Braga.

Het is hier 38 graden en iedereen, dus ook de Portugesen weten zich geen raad. Nee ik weet dit is geen 48 graden, zoals een tijdje geleden,maar normaal is het niet. Ik ga bijna verlangen naar de busreis van vijf en half uur. Alle bussen hier hebben airconditioning.

Vandaag heel rustig de stad en de kathedraal met museum bekeken.

Daarnaast op een terras zitten schrijven en een specialiteit van deze regio gegeten. Een Francesinha. Dit is een sandwich met twee soorten vlees dan daar bovenop een gebakken ei en gesmolten kaas. Vervolgens wordt het overgoten met de beroemde Francesinha-saus. Enfin goed om het te proberen maar ik was niet enthousiast. Terwijl ik het eten in Portugal echt heel goed vind. Over het algemeen dan hè…😋.

De kathedraal was vooral bijzonder vanwege een heel groot orgel. Maar ook kan je de kisten met aartsbisschoppen gewoon zien staan. Een beetje vreemd. En nee je kan niets ruiken. Verder vind ikzelf een bijzonder moment dat ik ergens zat te bidden en even helemaal vergeten was dat het een toeristische attractie was. Nu worden er ook nog steeds missen in opgedragen maar toeristen en ook pelgrims moeten entree betalen. Over het algemeen vind men stilte dan ook niet meer zo nodig.

Braga staat vol met barokke kerken en kerkjes. En daar heerst overal de stilte. Heerlijk. Zo kom ik tenminste aan praten met God toe. Dat is op deze Camino niet altijd makkelijk geweest. Is het toch ergens goed voor. Maar daar twijfelde ik niet aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *