Terug in Ventosa

Goede Vrijdag in Spanje. Alles is dicht behalve eet dingen en winkels van moslims. In de kerken zijn tot 15.00 uur vele kruizen afgedekt. Wel bijzonder hoe ze hier de goede week (semana Santa/Christus) vieren.

Het dragen van die kappen en lopen op blote voeten tijdens die Procesies is boetedoening. Zoals ze in  Zuid-Amerika nog verder gaan. Efin een bijzondere ervaring.Komt we binnen.

Vanuit Bilbao gladjes over de snelweg naar Logroño. Toen was het wel even zoeken naar de route. Maar om ca 11.00 was ik op de route. En om 16.00 uur was ik in Ventosa. Dat is een tocht waar 4.30 uur voor zou staan. Maar zo laat starten en dat bij die temperaturen is best heftig.

Daarnaast heb ik ook wel gestreefd om het te komen. Eigenlijk had ik hier willen beginnen maar dat was lastig met OV.  Vanaf morgen gaat het wat minder met drijven.

Toch ook wel goed om even door te zetten. De herberg was al behoorlijk vol. Veel drukker dan vorig jaar.

De zelfde vrouw zwaaide de septer 😊 dan toen ik hier weg moest op 2 juli. Heel bijzonder was dat toen ik haar vertelde wie ik ook al weer was ik geen geld hoefde te betalen. En ze was heel blij met het kadootje dat ik voor haar gemaakt had als dank (zie foto) voor haar troost en steun.

Hier is geen WiFi dus doe ik dit op de telefoon met mijn MB tegoed. En hou nu weer op. Ook wel moe.

One Comment

 1. Tante Giny

  Zware dag voor je geweest meid.
  Mooi kado heb je gemaakt voor de vrouw ook allemaal heftig.
  Hele ervaring wat je daar meemaakt
  witte donderdag,goede vrijdag,paasdagen.
  Kan mij voorstellen dat het een anders is als hier. Groetjes en succes meid😙😙❤❤

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *