Smokkelen of voor jezelf zorgen?

Ik hou het toch vooral op het laatste, voor mezelf zorgen! Ik ben nu in een Hotel in Tomar. Dat betekent dat ik met de trein twee dagtochten van 30 km heb overgeslagen. De warmte ( weer 47 graden) en het lopen op asfalt en paden met niets was genoeg geweest.

Nu dus twee dagen in Tomar. Een bijzonder mooie stad met een prachtige slot klooster. Dus toch een beetje de toerist geweest.  Morgen g ik met de bus naar Fatima en dan hopen weer lopen op maandag.

Was een hele bijzonder dag. De gast vrouw Paula heeft ons (Carla en twee zieke pelgrims) nog rond gereden in de omgeving van Santarém. Ten eerste om de twee anderen naar de EHBO te brengen en daarna ons nog een vergezicht te laten zien. Deze Paula was een heel bijzonder mens met een groot hart. Haar prachtige, eigenlijk niet voor pelgrims bedoelde farm, is een geweldige onderkomen. Vooral om dat zij de laatste plek is voordat de Camino 16 km zonder schaduw en waterpunten vervolgt wordt.  Quinta das Burra net buiten Porto de Muge is een aanrader.

Door haar persoonlijkheid heb ik na deze lastige dagen toch wel weer zin om de Camino af te maken. Maar eerst Fatima.


 

One Comment

  1. Greta Kreuze

    Nee Edith, maar dat komt door twee dingen. Ten eerste zijn er niet zoveel pelgrims als op andere routes. En ten twee kan je ook bij 25 graden door dorpen lopen zonder dat je mensen ziet. Ook ja ook drie ik zet niet zo gauw mensen op de foto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *