Palas de Rei

Vandaag was weer eens een dag die je door een ringetje kan halen. Starten in de Galicië het mist en dan steeds meer ⛅. Zeer aangename temperatuur bij in de verleiding gekomen om nog even door te lopen. Echter het risico op geen bed was me even te groot.

Het wordt ondertussen steeds drukker en hoewel ook in Palas de Rei er nog bedden over zijn, weet je dat niet bij herbergen met maar 8 of 13 plaatsen. En vanaf morgen gaan we echt drukte zien. Ik begreep van een bewoner hier die waarschuwde dat er op dit moment ongeveer 500 pelgrims elke dag Melinde in lopen. Nu is het plan om morgen naar Ribadiso dat Baixo te lopen. Maar het schijnt daar heel populair te zijn. Enfin heb daar toch maar gereserveerd. Dan hoef ik met niet druk te maken over de tijd. Tenslotte is het toch nog 25 km morgen en het wordt was warm. Heel vroeg vertrekken is nu nog niet echt aan de orde omdat het pas om ca 6.45 een beetje licht gaat worden en de meeste albergues ook niet voor 7.00 uur het vertrektijd vinden.

Dan is op de collage foto van vandaag een auto met allerlei bagage er in te zien. Dit is dus de bagagetaxi. En dit is een busje en het is helemaal vol gestuwd. Even hoe het werkt. Je hangt een envelop met een plastic bandje aan je rugzak. In de envelop doe je 5 euro ( gepast) en je schrijft in de daarvoor bestemde vakjes naar welke albergue het moet worden vervoerd. Je rugzak laat je achter. De herberg belt het betreffende taxibedrijf. De taxi(s) rijden op bepaalde trajecten. Waar ik nu loop is dat tussen Sarria en Santiago de Compostela. Dus het busje haalt de rugzakken, en nu ook koffers en sporttassen, op. En rijd het traject van de Camino af. Hier laat die wat achter en komt die ook meteen halen. In principe heeft hij uiterlijk om 14.30 uur alles op een andere bestemming achtergelaten. Hij laat ook achter als een albergue nog niet open is. Dan zet hij het buiten onder een luifel.

De eigenaar van de betreffende bagage loopt de Camino met een klein rugzakje of soms zelf dat niet. En deze pelgrims lijken soms meer te rennen. Als ze lopen gaat dat met zo’n 5 km per uur, ter vergelijking ik loop ongeveer 4,4 Km per uur. Echter zijne zijn niet echt sneller. Ze pauzeren vaker en langer. Niet dat ik daarover oordeel, ook zij lopen hun eigen Camino, maar ik blijf het een fascinerend gegeven vinden hoe verschillend mensen pelgrim kunnen en willen zijn. Ben benieuwd naar morgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *