Paaswake en mooie wandeldag.

Hallo allemaal, volgens mij is nu ook. Mogelijk direct te reageren als dat zou willen.

Ik ben aangekomen in Tonsantos een plaatsje met 60 inwoners en nu nog een keer bijna het dubbele aan pelgrims. Er staan hier twee herbergen.  De herbergen in dit soort plaatsen toch fijner dan die inde grot steden. Daarom vandaag 5 kilometer meer gelopen dan het gidsje aangeeft.

Gewoon lekker rustig met een tuintje en 24 bedden, allemaal bezet. Er is WiFi maar ik weet niet of die het houdt we zien wel.

Gisteren naar de Paaswake in de kathedraal van Samos Dimingo geweest. Heb dus toch nog wat foto’s kunnen, maken. Ook van de legende kippen die daar al honderden jaren in de kerk gehouden worden. De dieren lijken daar niet echt onder te leiden (????).

Was best bijzonder om te zien hoe zij het licht van Christus weer aansteken. Op Goede vrijdag wordt het gedoofd ondanks met Pasen weer te worden aangestoken. Was best indrukwekkend hoe dat gaat ( zie foto’s​).

Vanmorgen om 7 uur weer vertrokken en net buiten Santos liep er pelgrim verkeerd. Gelukkig ( voor haar) kon ik haar weer op de goede Camino zetten. Vervolgens hebben we tot ca. 11.30 samen opgelopen. Was een bijzondere communicatie. Deels Engels en af en toe snapte ik haar Spaans.

Ik ben nog wat kilometers door gegaan dus daarmee scheiden onze wegen voor even dan op Camino weet je het nooit.

Ook. Of een stuk met Australische mensen opgelopen, deze bleken al vanaf Ventosa ook mijn schema te lopen. Leuk weer al die ontmoetingen. En dat terwijl we elkaar wel steeds tegen Ko en maar dat helemaal niet door hebben gehad.

Echte confrontatie is nog uitgebleven. Maar steeds weer uitleggen over vorig jaar enzo werkt toch ook wel bekend . Wat ik erg bijzonder vindt is dat de medeprogramma die ik heb gesproken helemaal snappen dat dit terug keren belangrijk is.

Enfin ik hou er mee op morgen zwaar berg op.

Ondertussen kunnen allerlei mensen geen verbinding maken dus ik ben benieuwd of het zo lukt met publiceren.

 

 

2 Comments

 1. Marianne Hoeboer

  Het Licht van Christus, Greta, blijft altijd bij je! Het je hetinneringen verzachten!
  Het ga je goed,

 2. Tante Giny

  Lieverd wat doe je een indrukken op en wat laat je ons meegenieten met je verhalen en foto’s. Zo krijgen wij ook een idee van Pasen daar. Maar ook hoe jij het doet. Je bent een sterke vrouw en kan mij voorstellen dat je dit doen moet voor je gevoel.
  Je hebt hele mooie foto’s gemaakt.
  Groetjes en succes 😙😙❤❤

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *