Meseta wind en loslaten

Nog  ca 5 km buiten Burgos en dan begint de Meseta. Dit is de hoogvlakte tussen Burgos en Leon. Een lege vlakte met om de ca 10 km een dorpje. Deze vlakte is voor veel pelgrims een ultieme test in verlatenheid. Hoe wel het zelf nu al achter elkaar aanlopen is.

Vandaag voor het eerst echt met handschoenen aan gelopen. Ook bijna de hele dag. Eerst omdat het maar net boven nul graden was en daarna omdat op de Meseta de wind ,ofwel vrij spel heeft dat die koud was. Toch ook blij om de wind, namelijk de zon schijnt volop. Zonder die wind was het vast ook veel warmer.

Er is best veel om dankbaar voor te zijn. Mijn voeten houden het goed. Ondanks een val en blauwe knieën kan ik gewoon lopen en ik heb nog geen regen gezien. Er zijn hier Pelgrims die nu 12 dagen onderweg zijn ( vanaf St Jean Pier du Port) en nog geen regen hebben gehad. Dit is onze wegen, niet die van de Spaanjaarden.

Uiteindelijk de “strijd” met de wind opgegeven en me er bij neergelegd dat het vandaag bij ongeveer 20 kilometer zou blijven. Ook wel prima hoor. Ben dus in Horrilos del Camino in een heerlijk herberg terecht gekomen. Kleine kamers met maximaal 4 bedden. Een huiskamer en keuken. En om 15.30 uur was die vol.

Best wel relaxed zo. Heb besloten toch maar net als vorig jaar gewoon te lopen zoals het goed voelt. Ook wanneer ik er daardoor wellicht een dag of wat meer over doe. Ook geen probleem ik heb tenslotte tijd genoeg. Daarnaast is dat waarschijnlijk de beste manier om de Meseta te genieten en overige komen zonder veel frustraties.

Verder weer een 19e van de maand . Vreemd dat het de tijd maar doorgaat terwijl het soms nog als gisteren was. 

 

One Comment

  1. Marianne Hoeboer

    Greta, lopen zoals jij je goed voelt, daar gaat het om. Ik maakte ook geen plan om ergens aan te komen en toen ging het sneller dan verwacht!
    Houd goede moed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *