Leon.

Het Koningsdag in Nederland. En na 12 kilometer voor-stedelijke gebied kwam ik aan in León. Die 12 kilometer vielen we mee. En besloten in León te blijven slapen.

Nauwelijks te geloven dat dit mijn 14e loop dag was. Waarschijnlijk ook nog 14 te gaan.

De temperatuur was vandaag​ toch wel erg laat. Maar deze herberg wel erg vol. Dus of dit nu de beste keuze was. Enfin de keuze was gemaakt.

León is best een fraaie stad. Maar ook echt een stad. Het heeft een indrukwekkende Kathedraal met prachtige ramen die op een hele doordachte manier ten opzichte van het zonlicht zijn gepositioneerd. En er is een uniek beeld van een Maria in verwachting. Heel eerlijk vond ik, op de ramen na, de kathedraal van Burgos van binnen net iets indrukwekkender​, maar dit heeft natuurlijk ook met mijn smaak te maken. Ik vind het wel jammer dat de bidkappel ook nu weer niet toegankelijk was.

Vanmiddag mezelf verwend met hete chocolade ( dus geen chocolademelk) met churros. Heerlijk maar te veel.

Eigenlijk wel dat vreemd dat ik op zo’n dag inclusief de 12 km dan toch 18 km heb gelopen. Ik hoop werkelijk dat alles om 22.30 uur ook echt stil is. Nu nog vooral heel druk. Maar mag ook nog ruim 1 uur. En ik ben benieuwd wat ons morgen te wachten staat 😏 met opstaan enzo. 

Loslaten nu dan maar. En anders zullen er misschien toch meer hostels komen dan ik erachter had. Maar laten we maar zeggen dat dat ook de Camino is 😊.

 

 

 

 

 

One Comment

  1. Marian

    Mooie verhalen en prachtige foto’s.
    Ik wens je nog veel inspiratie toe
    Succes,
    Marian vS

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *