Laatste uren in SdC.

9.45 uur.  Op het vliegveld van Santiago de Compostela.

Gisteren afscheid genomen van de stad en de kathedraal. Geeft toch een dubbel gevoel. Ook fijn om naar huis te gaan maar ook een beetje verdrietig omdat ik niet weet wanneer er een weerzien is.

Vanmorgen in de bus naar het vliegveld waren er zelfs een paar traantjes. De bus rijd een aantal kilometers de tegenovergestelde route van de Camino en dan zie je al die vroege pelgrims uitgelaten binnen komen en ik mijn eigen dubbele gevoelens bij de laatste kilometers komen terug.

Zo wordt het voor mij weer duidelijk hoe belangrijk de Camino voor mij is en zal blijven.

Ik heb dus inderdaad niet gekozen om als nog naar Finesterre en Muxia te gaan. Toch waren er nog stenen die ik wilde achterlaten. Één van uit Nederland, één ruilsteen die ik meenam uit Ventosa in ruil voor mijn Schelp van vorig jaar en één ruilsteen van uit de buurt van Cruze de Fierro.

Bij het pelgrimskantoor waar je je Compostela krijgt is ook een Jacobskapel. Niet zo druk en een beetje eucomenisch ingericht. Daar heb ik ze achtergelaten.

En wordt het inchecken door de douane, veel minder druk dan op Schiphol, en ook afscheid nemen van Mooi Noord-Spanje. We’ll meet again, some how, some when, But here!

 

2 Comments

 1. Vincent

  Welkom terug in Nederland Greta,

  Ik ga nog even snel je verslagen lezen……

  groet

  Vincent

 2. Hanneke de kleijn

  Lieve Greta,

  Goed om te lezen dat je weer thuis bent! Dank voor het delen van je verhalen en je foto’s! Rust goed uit!

  Liefs Hanneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *