Iedereen op weg naar Lèon

Vannacht geslapen als een blok. Werd wel om 5 uur al wakker maar lag er dan om 21.00 uur ook al in. Vandaag rustig 20 kilometer naar Saragun gelopen.  Ik hoopte daar een postkantoor open te vinden. En wat bleek het was een regionale feestdag en alles was dicht.

Dat is voor pelgrims wel een probleempje als er vanuit gaat dat op de maandag alles open is. Gelukkig was één winkelier zich daar zeker van bewust en hij had zijn winkel wel open gesteld en deed erg goede zaken.

In twee van de drie alberques hier is normaal gesproken een verzorgd diner en ontbijt. In beide is vandaag het restaurant dicht. Toch wel wat apart, helemaal te bedenken dat één van die herbergen nog een dikke twintig minuten uiten het centrum ligt. In het centrum zijn de restaurants wel open maar hebben pas om 20.00 uur menu. Voor i.ig mij te laat.

Enfin ik ben ook vannacht gaan slapen in een Hostel. En morgen dan toch echt weer een herberg. Het ziet er na uit dat het weer wat gaat omslaan. Vandaag was het over de 25 graden en morgen wordt het misschien 16 graden en vanaf ca 14.30 uur wordt er regen verwacht.

Temperatuur is overigens prima om de 32 kilometer in te lopen die de meesten willen gaan lopen. Al dagen hoor ik niet anders dan over 4,3,2 dagen wil ik in Leon zijn. Leon is de laatste grote stad die aangedaan wordt op Camino. De gaan er vanuit overmorgen in Leon te zijn. Leon is nu nog bijna 60 kilometer en daarom is morgen die 32 kilometer nodig.

Ik ga dat in ieder geval niet afleggen morgen ik plan dan ook een dag later in Léon te zijn.  Volgens mij blijven zowel Léon als Santiago de Compostela op de zelfde plek liggen. Ik snap het wel een beetje want vanuit hier zijn er maar twee mogelijkheden. Of ± 20 kilometer of de 32.

Enfin ik ga  dus die 20 kilometer had wel iets meer gemogen maar zeker geen 30.

Vandaag meer het gevoel gekregen dat ik MIJN Camino aan het lopen ben. Daar hoort zo’n wat afwijkende route dan ook mooi bij.

Moet ook wel want mijn maag is nog niet helemaal zich zelf en het lijdt een beetje moeilijk uit te zoeken hoe en wat wel of niet helpt.

Hoop dat het voldoende hersteld en niet erger wordt, anders moet ik stoppen vanwege een maag/ darm gedoe. Ook dat zal jammer zijn.

Ik blijf dit deel van de route nog steeds adembenemend vinden. Ook al snap ik best dat het in de zomer waarschijnlijk niet uit te houden is snap ik niet dat sommige pelgrims er genoeg van hebben. Maar misschien kunnen wij platteland-lopers beter tegen wat ze eentonigheid​ noemen. Toch is dit landschap met niets in Nederland te vergelijken.

Ik hoop jullie dit ook nog een keer kunnen zien op de foto.

4 Comments

 1. Cisca de Koning

  Greta misschien kun je aan kamille komen om je maag wat rust te geven.
  Liefs Cisca

 2. Marianne Hoeboer

  Prachtige foto’s van die mooie route , Greta! Let maar goed op wat je lijf aangeeft. En probeer maar te genieten, zo belangrijk voor als je later terug kijkt.
  Houd goede moed!

 3. Greta Kreuze

  Hoi hoi,
  Ja ik drink hier Kamille thee. Maar blijft een beetje zoeken wat wel en niet werkt. Sportwater wil om een of andere reden wel en gewoon water geeft behoorlijk gedonder.
  Verwacht dat dit de hele reis wel een beetje blijft. Ik weet dat vorig jaar ook een probleempje was. Maar weet niet meer of het over was voor ik terug moest.
  Maar ik ga rustig door.

 4. Greta Kreuze

  Vandaag was al weer meer genieten. Ondanks last van maag. Blijkbaar gewoon niet te lang lopen en twee goede nachten doen ook goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *