Het klimmen is weer begonnen.

Na nog twee uur langs de weg ging de Camino het land weg van de drukke wegen. Nou ja even dat. Zo’n 7 kilometer voor Astorga  kwam die nog even terug langs de N120. Maar na Astorga​ zal het berg op en afgaan met als hoogste punt de Cruz de Ferro die ik waarschijnlijk maandagochtend bereik.

Nu ook een fraai gebied. En in de verte zijn de bergen te zien. Op de foto’s is het misschien wat moeilijker te zien. Maar op de hoogste toppen ligt sneeuw en als daar de zon op schijnt lijkt het alsof het licht geeft. Heel indrukwekkend.

Nu dus in de grote herberg van Astorga. Maar leuk vind ik het hier niet. Veel te druk. Ook al slaap je hier wel op vierpersoons kamers. Daarbij komt het dat het ook hier koud is, maar ook de douches en er zijn geen dekkend. Hoe en of ik kan slapen gaan we maar weer afwachten.

Ik heb ondertussen maar wel mijn vlucht terug geboekt. Omdat de prijzen steeds verder omhoog gingen. Maandag 15 mei vlieg ik terug. Dan hebben ik nog 14 Wandeldagen en dat is meer dan genoeg.

Morgen maak ik nog wat foto’s van de kathedraal en bisschoppelijk paleis van hier bijzondere gebouwen maar wel betalen. Het paleis is ontworpen door Gaudí en is als winning wel erg wanstaltig. De bisschop wilde er dan ook niet wonen. Opzichtig wel het bekijken waard denk ik, maar daar heb ik nu geen tijd voor.

En dan ben ik ook overstag gegaan ik heb voor morgen gereserveerd in een Albergue. Toch wel vreemd maar ook goed. Vooral als de weersverwachting voor morgen klopt want dan krijgen we toch regen.

Daarna lijkt het zomerweer terug te komen. We zullen zien en komen sowieso aan. 😉

One Comment

  1. Cisca de Koning

    Goed te horen dat het goed gaat en je goed in de wandelmood zit. Succes weer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *