Even wat anders.

Vandaag was duidelijk te merken dat we León tegemoet gaan. Let wel het is dus niet Léon ( dit is namelijk Frans) sorry.😀

Feiten: Aangekomen in Peunte Villarente, bewolkt met harde wind, temperatuur 7 graden ( gevoelsmatig​ ca 3), ca 24 km gelopen, er zijn er nog 12 over tot León. Maag blijft aandacht vragen.

Enfin het eerste stuk was nog wel interessant omdat er in de verte de wegen zichtbaar waren en prachtige​ wolken luchten. En ondanks de kou was dit adembenemend om te zien met mooie Jacobsladders er tussen.

Echter aan het eerste plaatsje was alleen gezien dat de boerendorpjes achter ons liggen, voorlopig. Een meer stads uiterlijk met flatjes e.d. Daarna ging het langs een landweg verder. Steeds dichter bij snelweg een groter spoorwegnet. En dan de laatste 6 kilometer direct naast en op een provinciale weg. Tja dat hoort ook bij de Camino maar leuk is anders. Spanjaarden rijden een beetje eng dus is het best wel op passen. 

Voor ik begon was één van mijn nieuwsgierig e vragen of de mensen die nu lopen ook anders zijn dan in de zomer.  Deels lijkt dit wel zo te zijn. De jongeren zijn vaak net klaar met, meestal een flink hoge, opleiding en doen dit nog voor ze gaan werken om och af te vragen of ze nog een master willen beginnen. Daarnaast zien ik blijf met gepensioneerden uit Australië, Canada, en drie keer uit Zuid-Afrika eigenlijk bijna steeds in vorm van echtparen. Zowiezo lopen er veel echtparen  mee. Daarnaast valt het mij op dat er veel moeders met zoon(en) of dochter mee lopen. Uit de hele wereld komen de mensen weer. Net als in de zomer komen best veel jongeren uit Azië en uit Zuid-Korea is over vertegenwoordigd.  En net als in de zomer veel heel veel Duitsers.

Dan lijkt het alsof er over het algemeen veel rustiger wordt gestart. Hoewel er ook vanmorgen een aantal Italianen met veel misbaar al om 5 begonnen met inpakken. Gevolg iedereen toch wakker. En om 7.15 uur kan je pas over daglicht praten. Maar dit zijn uitzonderingen. De meeste staan rond 6.30 uur op en vertrekken rond 7.30 uur. Heel aangenaam. Het lijkt of er steeds meer gereserveerd (kan) wordt dan dat mij in de zomermaanden op is gevallen en veel mensen laten hun rugzakken vervoeren met Taxi’s.

Niets mis mee trouwens tenslotte loopt iedereen zijn/haar eigen Camino op zijn/haar manier.

Ik ben wel erg benieuwd hoe het straks vanuit Sarria ( laatste 100 km) en Melinde (samenkomen van een aantal Caminos) gaat. Dat is echter nog vele dagen te gaan. Maar ben wel nieuwsgierig.

Morgen eerst León en even kijken of ik er blijf of door steek. Beide opties hebben voor-en nadelen. Ik denk tot morgen.

2 Comments

 1. Marianne Hoeboer

  Dat prachtige Leon, Greta! Ik ben daar een extra dag geweest. Doe wat je hart je in geeft en geniet van het lopen. Ik begrijp dat je ook wel alleen loopt, heel goed om bij je zelf te blijven.
  Succes

 2. Greta Kreuze

  Hallo Marianne,

  Ik loop op dit moment heel graag alleen. Dan heb ik meer rust en aandacht voor mijn eigen gedachten en verwerking en kan ik veel beter in gesprek met God.
  De ontmoetingen zijn er in de Albergues en tijdens maaltijden. En dat is op dit moment genoeg voor mij.
  Ik kan je reactie heel erg waarderen.
  Zusterlijke groet Greta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *