En dan opeens is daar Sarria.

Heeft iets bijzonders dat wanneer ik Sarria van uit de hoogte zie, dan nog meer dan een uur lopen overigens, dat ik me realiseer dat Santiago de Compostela wel heel dichtbij​ komt.

Sarria is traditioneel de plaats waar de Pelgrims die alleen de laatste 100 km lopen hier in stromen. Dit plaatsje is dan ook vergeven van albergue en hostels. Sommige albergue hanteren wel heel bijzonder prijslijsten. Het bed tussen 9 en 11 euro’s afhankelijk van het soort bed en ruimte. Dat is nog niet zo gek maar dan.. huur van een deken 2 euro, laken en sloop ( let wel van papier) 2 euro, koffie en thee 1.75 euro ( normaal 1 euro) en wil je er suiker in betaal je per zakje 20 cent. En zo ging die lijst nog even door. Tja..

Ik heb maar weer eens gekozen voor een privékamer met bad!!! 20 euro.En bij mijn thee van een euro kreeg ik gratis brood met een flink stuk kaas en de eigenaar was gewoon heel vriendelijk.

Ik vond het vandaag een erg vermoeiende dag. Eigenlijk heeft het zo’n beetje de hele dag nat geweest. Onder de cape krijg ik het toch wel erg warm, zweten, zeker bij het klimmen. En er moest wel weer geklommen worden en de laatste 10 kilometer ook weer afgedaald. Het was allemaal helemaal niet  extreem hoog en laag, maar als alles nat is vraagt het wel wat extra aandacht.

Enfin voelde me toch wel moe maar voldaan toen in Sarria aan kwam. En prachtige vergezichten weer.

De boom op de foto is een 100 jarige Kastanje bij Ramil. Wat al die niet allemaal gezien hebben.

Morgen na ongeveer 15 kilometer kom ik lang het 100 km paaltje. Ik ben erg benieuwd druk het is. Iemand die de Camino andersom loopt vertelde dat de afgelopen week per dag tussen 1100 en 1200 Pelgrims per dag aankomen in Santiago de Compostela. Dus het moet toch te merken zijn ergens op de route. Misschien pas in de buurt van Melinde waar bijna alle routes samen komen. Nou afwachten maar. 😏

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *