En dan is daar onweer.

Vandaag was een rustig aan loop. Heb wat terug gestuurd naar Nederland, en niet om het gewicht maar vanwege de ruimte die het innam. Dit kon pas om 8.30 uur. Dus vertrok om 9.00 uur. Nu was het vandaag maar 18 kilometer dus niet zo n groot probleem. Echter in de Herberg (éen van de drie) was al geen plaats meer op de gewone stappenbedden. Voor 3 euro meer was er wel een gewoon los bed. DOEN natuurlijk.

De hele dag was het al was raar weer. Niet echt warm met ca. 18 graden maar toch wel drukkend heet. De verwachting was ook dat het vanaf ca. 15.00 uur  zou gaan regenen. Onderweg al wat druppels dus toch maar wel kap over rugzak. Bleek niet echt nodig maar goed. Ik kwam om 13.00 uur aan in El Burgos Ranero en toen heb ik, na het gebruikelijke douchen e.d. en kleding buiten hangen gedacht wat te gaan eten. Ik was net weg en op verkenning toen dikke​ druppels vielen. Dus eerst terug  spullen binnen halen. Alles was al droog. Regen over en daarna toch wat eten. Ook hier werd pas weer laat gedineerd. Maar ergens kon ik toch een behoorlijk groenteplate bestellen. Zo als gewoonlijk te veel maar wel heerlijk.

En toen ging het onweer los. En dan wordt meteen veel kouder. Eerst een flinke bui. Maar nu (17.15) is het al driekwartier stevig bezig. Heel vervelend voor de Pelgrims die nu onderweg zijn. Voor het land is het wel even goed.

Verder was dit een bijzonder dag omdat ik eindelijk ook weer een beetje met plezier heb gelopen,ondanks de maagproblemen. Misschien zal ik er later, morgen ofzo, wat meer over schrijven.

Opvallend is dat het landschap nu toch weer wat anders is. Af en toe wat meer bomen en minder stenen op/in de grond waar de boeren het hier van moeten hebben. Na Léon gaat het weer “berg” op en af.  Ook mooi maar dit heeft toch ondanks , of juist dankzij, de desolaatheid ook wel erg veel schoonheid. Nog twee dagen en dan loop ik Léon in, ik weet/ denk niet of ik daarblijf of nog stukje door ga. Maar dat lezen jullie dan wel weer.

Foto van de Diaz 😊

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *