Eerste wandeldag

De eerste 25 kilometer in Portugal zit er op.

Eigenlijk een soort Camino in één dag.

Eerst een stad uitlopen. Toch snel 5 kilometer. Sommige mensen vinden dat saai, maar het heeft ook charmes. Ik vind die buitenwijken vaak ook boeien. Lissabon uitlopen gaat makkelijk. Je volgt de gele of blauwe pijl of de blauwe stickers. Blauw is de Camino de Fatima.

Dan is er een industrie gebied, maar veel kleiner dan ik op de del Northe heb gezien. Een mooie stuk langs de rivier de Tejo/ Targus.

En tenslotten 10 kilometer stofhappen op een droog zandpad. Geen café en geen schaduw, wel bijna 30 graden. Het enige wat anders is aan mijn vorige Caminos is dat er ( nog) geen zwaar klimmen en dalen waren.

Totaal ca. 23 kilometer. Van Lissabon naar Alpriarte. Volgende slaap mogelijkheid is pas over 10 km. En daar was het nu te heet voor.

Over heet gesproken…de verwachting is 40-42 graden over twee dagen, aanhoudend.

Ik weet niet of ik dat ga redden. In Spanje ga je dan max. 25 km. lopen. Hier zijn de afstand en tussen betaalbare overnachting tot Porto snel 30 km. vanaf Azambuja dat is overmorgen.

Misschien toch iets afsnijden met trein of duur slapen.

Ik zie wel.

3 Comments

 1. Cisca

  Hoi Greta, het begin is er. Goed gedaan.
  Goed dat je voor de komebde dagen kijkt wat haalbaar is met de hitte.
  Sterkte! xxx

 2. Anneke

  Mooie foto’s, leuk dat wij zo echt een indruk krijgen van hoe het is om daar te lopen. Hoop dat je ook weer met bijzondere mensen op kan trekken. Sterkte met de hitte komende dagen — ik “vlucht” binnenkort naar Schotland 🙂

  Groetjes!

 3. Lisette

  Hoi Greta, veel zegen op je tocht! Wees voorzichtig met de hitte… wij hebben gisteren in een klein mini gebedsgroepje voor je gebeden . Veel liefs, Lisette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *