Een mooi Caminodag

Het is vandaag een prachtige toch. Best zwaar en toch wel veel asfalt maar prachtig afwisselend. Af en toe veel moeten klimmen en dalen. En een lange route van 29 kilometer. Dus zere voeten. Eigenlijk vind ik zelf 20-25 kilometer genoeg.

Ik loop niet precies volgens boekje. Ik vind het leuker om tussen de door de auteur beschreven dagetappes een herberg te zoeken.

Nu is dat op deze Camino of lange of korte dag maken om toch redelijk uit te komen.

Vandaag naar een dorp Alvorge gelopen. Daar is een herberg met maar 10 bedden. En het lijkt er op dat ik daar met z’n tweeën zal overnachten.

Ik zelf en een Pool die pelgrimeert naar Fatima. Hij gaat dus de andere kant op dan ik.

Vandaag besloten me niet zo druk te maken over de tijd. Loslaten en kijken wat er gebeurt.

Vandaag voor het eerst de stok gebruikt voor het afslaan van honden. Er zijn hier heel veel loslopende honden zonder baas. De meesten zijn heel vriendelijk en willen eigenlijk alleen wat eten. Zoals het groepje op de foto. Pas op niet doen, want dan blijven ze bij je. Ik vind dat wel hard verscheurend.

De andere waren met z’n tweeën en heel agressief. Een van de twee kwam in aanraking met mijn stok. Echter zelf toen bleven ze me lang volgen. Dus nog twee keer gezwaaid met de stokken en toen kozen ze toch maar een ander pad.

Tot morgen met iets minder kilometers denk ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *