Derde dag regen

Eigenlijk was ik van plan iets te schrijven over wat de Camino nu wel of niet heeft op te opgeleverd. Natuurlijk ook voor mezelf om het een keer terug gelezen, later. Maar ik ben te dit op dit moment.

Het weer werkt ook niet echt mee. Vandaag is het de derde dag dat het regent. Af en toe een kleine pauze maar het is alsof het niet op kan. Die regen zorgt voor een groen Galicië. Ook omdat het niet koud is.

Wanneer ik dan al die half verzopen Pelgrims zie binnen komen ben ik erg dankbaar dat zoveel dagen regen mij bespaard is gebleven. Tegen kou kon ik me kleden, maar bij zoveel en zolang regen is alles nat én worden je schoenen niet meer droog ’s nachts.e

Nou ja het maakt wel het plaatje compleet. Er zijn hier heel wat souvenirs te vinden​ waarop naast de pelgrim en de kathedraal regen is opgenomen. En die regen is hier net zo indrukwekkend als de kathedraal. Het stort hier op de straten en het stroomt vanuit alle hoeken als snelstromende beekjes door allerlei goten in putten.

Morgen, op mijn laatste dag, wordt het wat droger, volgens de voorspellingen. Ik hoop dan nog wat meer inhoudelijk kan schrijven. Nogmaals ook voor mezelf. Ga morgen natuurlijk ook nog afscheid nemen van Santiago de historische stad en de kathedraal.

Wel heb ik wat Site-seeing foto’s, van het Pelgrimsmuseum, van de regen en een prachtige zonsondergang gisteren vanuit mijn studioraam. Tot morgen.

 

2 Comments

  1. Cisca de Koning

    Ik hoop ook echt dat je het vandaag wat droger krijgt. Fijne laatste dag toegewenst.

  2. Tante Giny

    Weer mooie fotos de zonsondergang schitterend. Regen is toch heel vervelend word je ook eerder flauw van als van de zon. Hopelijk had je het vandaag beter en dat je nog een mooie laatse dag hebt gehad. Maar lees ik misschien nog. Zoniet wens ik je morgen hele fijne terug reis en hopelijk gauw tot bellen. 😙😙❤❤

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *