Dag 9 in Portugal.

Vandaag begon een beetje somber. Fris en zwaar bewolkt. Af en toe voelde je ook een soort mistregen. De zon kwam er pas aan het einde van de middag bij. Tochwel een goede wandeldag.
Ook mijn voeten begonnen moeilijk van morgen. Links een pijnlijke vierde teen en rechts een pijnlijke hielrand. Om een uur of 9, twee en half uur onderweg was de pijn in dat tentje wel bijna over. De hiel is lastiger.
Qua lopen was het een prachtige dag. Veel klimmen en dalen in groene delen van deze streek. Daarbij was het aantal kilometer op asfalt niet zo groot. Echt een mooie route.
Helaas ook verdrietig bericht uit Nederland. Een hele goede vriend is toch plotseling vanmorgen overleden. En dat maakt zo’n dag ook lastig. Moet ik nu wel of niet terug gaan?
Terug gaan is ook ingewikkeld en duur met reizen. Maar ik wacht nog even met beslissen. Moet zo wie zo eerst naar Coimbra. Morgen… Het is ca 18 kilometer dus even loslaten.
Ook vandaag alleen in een Albergue, maar wel weer een pareltje. Een familie heeft een garage omgebouwd in een frisse moderne Albergue. 7 bedden, heerlijke douches en hele aardige mensen. De huisvader is met mij naar een apotheek gereden omdat die wel wat uit de buurt lag. Ook toen even supermarkt. Ik kan hier zelf weer koken.
Misschien moet ik als ik in Porto ben maar een top lijstje Albergues maken voor de Santiago Facebook site.
Eerst maar weer tot morgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *