Cruz de Fierro

Eigenlijk had ik niet verwacht dat dat kruis op een hoge stem en een bult stenen er onder, zo’n impact zou kunnen hebben.  Voor veen Pelgrims was het vandaag ook niet meer of minder samen met dat velen het een mijlpaal vinden als het om het hoogste punt van de Camino de Frances. Voor mij  was het daar emotioneel. Dat had aan begin van de dag wel zien aankomen, maar had het mij twee weken geleden gevraagd dan had ik dit moment niet zo hier ingeschat.

We begonnen moet een heldere hemel maar zo ontzettend koud. Het had ook nog een groot deel van de nacht gesneeuwd. Dat zorgde voor mooie plaatjes maar natuurlijk ook wel een frisse start. Maar door mijn tranen heen zag ik wel hoe mooi de wereld is. Wondermooie.

Het was na een uurtje klimmen ruim twee uur afdalen. Tot we ik om ongeveer 11.00 uur El Acebo bereikte. Eigenlijk gezien de zwaarte nog redelijk gedaan in 3 uur.

Omdat ik niet Oveel haast heb en met 20 kilometer per dag nog met gemak  in Santiago aan kom vond ik dat ik met 19,5 kilometer aangekomen in Molinaseca wel genoeg had gedaan voor vandaag. En kunnen mijn kuiten ook even opladen voor morgen.😉

Vanaf vandaag zal er werd meer geklommen en afgedaald moeten worden dus is denk ik niet verkeerd.

Overigens is de temperatuur wel aanzienlijk gestegen van -5 meteenharde wind oven, naar een 16 graden hier met​ een licht briesje. Prima voor de was, is zo droog. Deze zit ook onder wit spul… Heb geloof ik een papiertje in een akkoord laten zitten dus zal rest van de Camino wel aan me blijven kleven​ 😂.

 

 

2 Comments

 1. Marianne Hoeboer

  Greta, wat fijn dat je het kruis zo intens bekeefd hebt. Iets wat je net als ik de rest van je leven zal blijven herinneren.
  Prachtige foto’s zo in de sneeuw, nog nooit gezien. Mooie tocht verder.

 2. Tante Giny

  Greta je krijgt wel zon regen wind sneeuw strenge kou alles onderweg tegen.
  En de sneeuw geeft je prachtige gezichten en fotos.
  Je heb een zware emototinele dag gehad.
  Je loopt ook vlot als ik het zo lees meid.
  Kijk goed uit.
  Groetjes van ons xxxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *