Burgos!

Ik ben in Burgos. Eigenlijk wilde ik hier niet. Blijven maar ge,ken mijn wat stijve knie en arm, als gevolg van de val gisteren, zag ik nog  bijna drie uur lopen niet zitten.

Het bleek.ook best een zwaardere route te ,in. Dan ik, en mijn medepelgrims, hadden. Er wacht. Nog een flinke klim met veel losse stenen die dan natuurlijk ook een afdaling kent. Om het industrieterrein van Burgos te vermijden namen velen van ons een andere route. Deze was niet langer maar toch ook wel weer met veel stenen. Echter de hel route was ook erg mooi. Een. Echte Caminodag​ met pracht en afzien.

Ik weet wel meteen weer waarom ik zo’n stad niet leuk vind. Vooral de grote herbergen zijn te vol te lawaaierig en de beheerders hebben niet echt iets moet pelgrims als ze geen of weinig Spaans spreken. Jammer is dat toch.

Wat een stad wel fijn maakt is dat wanneer je er vroeg aankomt er toch wat meer afleiding is. Ik heb dit keer wel de Kathedraal van betaald bekeken. Voor pelgrims is er een speciale prijs. De Kathedraal van Burgos is al.er oud het oudste deel stamt uit de 12e eeuw. De oudste kunst stukken en gravenstammen van 1320. En ondanks dat ik teveel pracht en praal vind is het echt ook indrukwekkend.

Soms denk ik nog wel even waar ben ik aan begonnen, maar zoals de muurtekening op foto is het zeker

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *