Monjardín & Torres del Rio.

Twee dagen warmte en dit gaat veranderen in hitte. Vandaag al 36 graden maar binnen twee dagen wordt er meer dan 41 verwacht.

Ben erg benieuwd hoe ik daar op ga reageren.

Ja proberen om vroeg weg te gaan. Tja maar tot 6.00 uur is het hier donker en ontbijten is ook erg belangrijk. Efin ik denk dat mijn afstanden niet veel meer dan 20_25 km worden. Ik vind dat eigenlijk ook wel relax maar moet er ook aan wennen.

Maar ik ga het zien hoever ik ga komen. Ik laat het gewoon gebeuren en dat vind ik ook wel fijn.

Gisteren 22 km naar Monjardín gelopen. Daar is een herberg van de Nederlandse stichting Oasis. Het was wel erg lekker om even in het Nederlands te kunnen praten. Ik ben niet de enige Nederlander op de Camino. Maar het zijn er niet veel.

Een bijna Nederlandse pelgrims maaltijd gegeten en vanmorgen en Nederlands ontbijt met kaas en een soort volkoren brood. Heerlijk. Hier is het ontbijt meestal toast met iets zoets. Of witte baquets .

En gisterenavond een heerlijke 30 min. meditatie. Echt een aanrader. Zo één waar ik wel vrijwilliger zou willen zijn.

Dan vandaag. Twee keer twee stukken van 2,5 uur eenzaamheid. Zonder al te veel stijgen en dalen. Dat was erg fijn, maar wel al erg warm.

20 km tot Torres de Rio vandaag. Dat is best een leuk plaatjes. Maar wel een stukje commercieel Camino. De mevrouw. Van deze Albergue lijkt een soort Monopoly te hebben. Een Albergue, een Hostal, een restaurant en een supermarkt, waarvan zij zegt dat het de enige is ( niet dus). Enfin prijzen waren maar 2.50 hoger ( in hettotaal. Bed diner en ontbijt) dan andere particuliere herberge. Dus toch maar gedaan. Overigens ontdekte ik pas later dat het zo in elkaar zit.

De bedden zullen wel goed slapen. Met 21 graden in de nacht 😌