De vogels vallen van het dak ( dag 10)

Het is ook voor Spanje heel warm. Maar dat schijnt het in een groot deel van Europa te zijn ook al hoor/merk daar hier heel weinig van.

Gevolg vroeg op een heel rustig en goed naar je zelf luisteren.

Niet iedereen kan dat. Ik heb veel verhitte gezichten gezien met benen er onder die blijkbaar perse vandaag naar Nájera (30 km) willen lopen. Voor de duidelijkheid dat was wel een beetje mijn plan, maar ondertussen heb ik gemerkt dat een relaxte Camino veel meer rust & prijs geeft. Jammer dat ik niet nog één of twee weken heb, want in dit tempo haal ik het niet lopend. Maar dat is  ook niet perse mijn doel.

Vandaag om 5.30 uur gestart vanwege de warmte. Het was niet echt zwaar, wel een beetje saai. Het duurde ca. Een uur voor dat ik de stad uitliep en nog een dik half uur voor dat je echt los bent van de stad.

Dan na 10 minuten kom te lopen op asfalt en/ of naast een auto weg. Niet echt spannend.

Navarrete is een erg mooi plaatsje met veel pelgrims ( allemaal op weg voor de grote hitte naar Nájera).

Het heeft een prachtige Barok kerk. Met een vergulde achterwand van het Altaar. Dat vond ik zelf wel heel veel bling- bling. Maar als prentboek was het wel heel mooi.

Je moesten Euro in een machine gooien, die had iemand, om alles te kunnen zien. Alleen dan gingen de lampen aan. Behoorlijk indrukwekkend ( zie foto’s facebook).

En dan naar Ventosa. Ook hier weinig schaduw en al snel kilometers lopen langs de snelweg. Om 11.30 uur kwam ik daar aan. Toen was de temperatuur al rond de 30 graden ( verwachting om 14.00 uur 42 graden). Op dat moment stond ik weer voor een keuze. Of blijven en wachten tot ca 13.00 tot de Albergue open gaat. Of doorlopen met een klim van 250 meter, geen schaduw en verder niets onderweg aan bars oid.

Net als, toen al, 10 andere pelgrims besloot ik om hier te blijven.

Nu krijg ik steeds meer voorkeur voor de tussen Albergue ( ik bedoel die niet aan het einde van de vastgestelde route zitten). En wederom heb ik hier een vakantie gevoel.

Jammer dat ik niet nog twee weken extra heb. Want in dit tempo ga ik Santiago uit niet lopend halen. Is ook niet mijn doel dus is verder ook prima.

Vooruit even voor de statistieken.

Santiago is nu nog 613 km. Ik ben begonnen op 797 km. Maakt dat ik gemiddeld ca. Iets meer dan 18 km per dag loop.